Onderhoud van grasperken, snoeien van heggen en heesters

 • Een van de grootste fouten die gemaakt wordt is het onvoldoende voeding geven aan het gazon. Veel mensen vrezen dan dat ze te vaak moeten maaien en dus veel tijd moeten spenderen aan hun grasperk. Twee maal per jaar bemesten en nadien de bodemlaag verticuteren zorgen ervoor dat het gras meer licht, lucht en water krijgt. De wortels krijgen meer kans om te groeien wat noodzakelijk is voor een mooi groen tapijt. Ook het sproeien van het gazon tegen ziektes en onkruid is soms nodig en dit om te vermijden dat het helemaal stukgemaakt wordt door bv. engerlingen, emelten, ...
 • Alle heggen en heesters moeten met de juiste kennis en het goede materiaal in vorm worden gesnoeid. Dit gebeurt best 2 maal per jaar om een mooie groene en dikke haag te verkrijgen. Eenmaal per jaar kan perfect maar dan moet u er wel rekening mee houden dat u minder vlug een mooi dichtgegroeide haag verkrijgt.

Snoeien of verwijderen van bomen, uitfrezen van stronken

 • Eens komt het moment dat we onze bomen moeten gaan snoeien of vellen. Er dient rekening gehouden te worden met het vermijden van schade aan gebouwen, veiligheid langs wegen en de gezondheid van andere bomen en bij sterke aantasting door ziekten. Maar bomen kunnen ook te groot worden en teveel licht en ruimte innemen, ze kunnen te zwaar worden waardoor ze gaan scheeftrekken, … daarom is het insnoeien van bomen en soms zelf het volledig verwijderen een noodzaak.
  Om veilig te kunnen snoeien maken wij gebruik van klimtechnieken. Zelden wordt er gebruik gemaakt van kranen, hoogtewerkers,… zodat de groene zone rondom de boom zoveel mogelijk gespaard blijft.
  Wij ruimen alle snoeiafval onmiddellijk op met behulp van onze hakselaar.
 • Na het vellen van een boom kunnen wij de boomstronken uitfrezen en verwijderen. Dit gebeurt door een machine die de stronk tot op een diepte van 70 cm onder het maaiveld kan verwijderen.

Reinigen en onderhouden van industriezones

 • Groene zones worden onkruidvrij gemaakt en regelmatig in vorm gensoeid.
  Restafval wordt opgeruimd en verwijderd.
  Verhardingen en opritten worden afgeblazen en machinaal geborsteld.

Aanleg van terassen

 • Wij verzorgen de aanleg van uw klinkerwerken en leggen rubberteggels onder speeltoestellen.

Reinigen van tuinpaden, terrassen en opritten

 • Door onze revolutionaire borstelmachine wordt uw verharding onder lage druk en enkel gebruikmakend van water en zand weer zo goed als nieuw.
  Na het reinigingsproces kunnen uw klinkers indien nodig heropgevoegd worden met wit zand of rijnzand. Indien nodig kan uw steen ook gevoed worden door deze in te borstelen d.m.v bruine zeep.

Bestrijden van ziekten en plagen

 • Tuinplanten leven samen met andere levende wezens die soms nuttig en soms schadelijk kunnen zijn. Dankzij goed tuinonderhoud worden planten sterker waardoor de weerstand tegen schadelijke organismen ook sterker wordt. Toch kan men niet altijd vermijden dat ziekten en plagen af en toe de kop op steken. Door het opsporen van de juiste ziekte of plaag, het gebruiken van een effectief product en efficiënt te werken, kunnen we de aangetaste plant weer gezond maken en vermijden dat de ziekte en/of plaag overgaat naar andere planten.